Ponny
9 april 2016 17:32

Lagen i mål efter omgång två

Två omgångar avklarade, en kvar. Så ser det ut i fem av sex zoner i elitserien Folksam Ponnyallsvenska efter dagens tävlingar där det blev idel nya vinnare jämfört med premiären förutom i väst där Kungsbacka RK dominerar efter två segrar.

Lagen i mål efter omgång två
Helsingborgs FRK slog till med seger i söder...

Kungsbacka RK har kopplat ett rejält grepp i zon väst efter två segrar. De vann både premiären och den andra omgången som avgjordes hos Billdals RK. Kungsbacka levererade ett rakt igenom prickfritt protokoll i såväl grundomgång som omhoppning och tog på så vis en klar seger.

Den mesta omhoppningen gick av stapeln i Västervik där inte mindre än fyra lag i zon öst gick vidare efter felfria grundomgångar. Hemmaklubben tog segern som enda lag som var felfritt i mål även i omhoppningen.
I söder fick de regerande mästarna Flyinge RF som vann premiären se sig förpassade till andraplatsen den här gången. Istället segrade Helsingborgs FRK som enda felfria lag i zon syd.

Zon central tävlade hos Vallentuna RK och där segrade första omgångens trea, Årsta-Runsten som var det enda laget med noll fel i grundomgången.  Hos Åsebo RS möttes lagen i norra zonen och det behövdes omhoppning för att kora vinnaren. Bäst i den var Skästa RC som blev dagens norra vinnare och därmed hoppade upp sig ett bra steg från första omgångens fjärdeplats.

Zon polar, där Stöcke PF leder efter premiärvinsten, hoppar vidare i omgång två vecka 17.

Resultat zon väst
Resultat zon syd
Resultat zon öst
Resultat zon norr
Resultat zon central

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden