Sportnytt
9 februari 2016 16:13

Över 300 miljoner till USA:s lag

USA:s ridsportlandslag har haft fint klirr i kassan de senaste åren. Tillsammans med senaste Bruce Springsteen-insamlingen Rockin’ Rio har över 300 miljoner kronor samlats in och används för att säkra mästerskapsmedaljer.

Över 300 miljoner till USA:s lag
Två ryttarinnor som får del av kakan: Jessica Springsteen och Beezie Madden. AP Photo for FEI

Målet med “Campaign for Continuing Our Competitive Excellence” var att samla in 35 miljoner dollar till de amerikanska ridsportlandslagen, skriver Horsetalk.
Senaste tillskottet kom när Bruce Springsteen showade på insamlingseventet Rockin’ Rio. Den kvällen gav 1,5 miljoner dollar och då kunde kampanjledarna fira att de har fått in totalt 36,5 miljoner dollar, närmare 310 miljoner kronor, som i korthet ska användas till olika satsningar och program för att säkra medaljer på internationella mästerskap.

Pengarna som är insamlade i “Campaign for Continuing Our Competitive Excellence” används till  åtta internationella ridsportdiscipliner och har stöttat de amerikanska lagen sedan VM 2010. Likaså används pengar ur den digra kassan för att ladda inför OS i Rio.  
Pengarna används även till att renovera Hamilton Farm, där landslagen förr tränade. Anläggningen i toppklass ska efter renoveringen åter bli något av en samlingspunkt för USA:s ridsportlandslag där ryttarna i förbundets High Performance Programs kan trimmas för att stå sig ännu bättre i den internationella konkurrensen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden