Sportnytt
12 februari 2016 09:43

Volkswagen lämnar förbundet

Storsponsorn Volkswagen har valt att inte förlänga avtalet med Svenska Ridsportförbundet. Det betyder bland annat slutet för den populära Volkswagen Grand Prix-serien i hoppning.

Volkswagen lämnar förbundet
Helena Persson och Bonzai H vann finalen 2014.

Volkswagen har bland annat varit grensponsor för hoppningen i sex år och stått bakom Grand Prix-serien som har lockat flera stora namn.
– Kombinationen som förbundssponsor och grensponsor har bland annat möjliggjort en Grand Prix-serie som lett till att vi sett en mycket positiv utveckling inom hoppsporten. Det är tråkigt att de väljer att inte förlänga ett samarbete som gett oss båda så mycket i utbyte, speciellt när vi står inför en så spännande framtid, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande.

Att samarbetet upphör leder alltså exempelvis till att det inte blir någon Volkswagen Grand Prix-serie tillsammans med Svenska Ridsportförbundet i år, men den tidigare sponsorn stänger inte ridsportdörren helt.
– Nu väljer vi istället att gå in lokalt i ridsporten genom våra lokala handlare vilket innebär att Volkswagen även i fortsättningen kommer att vara en aktiv partner inom ridsporten, säger Sten Forsberg, vd för Svenska Volkswagen.

Premierna i seriefinalen var senast 475 000 kronor totalt, där segraren Peder Fredricson fick  200 000 kronor.
Vinnare av serien:
2015: Peder Fredricson med H&M All In
2014: Helena Persson med Bonzai H
2013: Angelica Augustsson med Mic Mac du Tillard
2012: Emma Emanuelsson med Titan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden