Sportnytt
21 juni 2016 15:34

Böter för falskt intyg

En ponnyägare har dömts av Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd till böter på 1 000 kronor för att ha lämnat in ett falskt veterinärintyg.

Ekipaget var anmält till ponnyfälttävlan i Mantorp i april, men kom inte till start. Ett par dagar efter tävlingen fick sekretariatet ett veterinärintyg via e-post där det intygades att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom.

Intyget såg dock konstigt ut och var skrivet med olika pennor. När intyget undersöktes närmare visade det sig att det såg ut som ett intyg som lämnats in 2015, men med nytt hästnamn och datum skrivet.

Enligt veterinären som har skrivit under intyget har den inte varit i kontakt med ponnyägaren sedan 2013, och inte skrivit något intyg det aktuella datumet.

Ponnyägaren kom senare in med ett nytt veterinärintyg som daterats en vecka efter tävlingarna, och underskrivet av en annan veterinär. Ägaren har också erkänt att det första veterinärintyget inte var korrekt.

Enligt disciplinnämnden är böter ett lämpligt straff, och då böterna bör vara minst dubbla anmälningsavgiften har man bestämt bötesbeloppet till 1 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden