Sportnytt
25 januari 2017 16:04

I sommar åker alla till Hammarö

En stortävling i månaden blir det från maj till juli i Hästviken utanför Karlstad. En storsatsning på hoppmeeting, ponny-SM i dressyr och ett samlat NM med hoppning, dressyr och para-dressyr.

I sommar åker alla till Hammarö
Ett starkt engageman från Värmland ska fixa det. från vänster Linnéa Holmgren, Ulrika Jacobs och Sophie Wilhelmsson i radiostudion. Foto: Malin Holmgren

De lokala värmländska ridsportkrafterna går i sommar samman för att arrangera ett antal stora meeting som kommer att kräva en hel del.

Det är Sophie Wilhelmsson på Equality Line Arena, Värmlands finaste tävlingsarena med stor kapacitet och helt internationella mått, och ordföranden i Ryttarsällskapet Grums Ulrika Jacobs som intervjuats i både SR P4 Värmland och i stora reportage i de två lokala tidningarna. Värmlands mesta ponnyryttare inom dressyren Linnéa Holmgren, del av EM-laget 2016, fick också komma till tals och berätta hur det påverkar hennes möjligheter med stortävlingar så nära hemmaplan.

Radiointervju med SR P4 Värmland, Gå fram till 38:19 och lyssna, inslaget pågår fram till 50:e minuten.

Ulrika Jacobs representerar RS Grums, en liten klubb med 70 medlemmar, som fått uppdraget att arrangera ponny-SM.
– Det är lite oturligt att det ligger under en helg med skolavslutningar och student men vi har valt att lägga klasserna lördag till måndag av det skälet, säger hon till SR P4. 

Sophie Wilhelmsson håller i Swedish 7-star spring tour.
– Det är en populär serietävling för hoppningen. Vi räknar med 350 hästar som gör cirka 1 000 starter under de fyra dagarna, berättar Sophie Wilhelmsson.

Dessutom håller hon i det stora samlade Nordiska mästerskapet för hoppning, dressyr och para-dressyr. Dit väntas nyblivna bronsmedaljören Louise Etzner dyka upp.
-Vi är stolta över att få arrangera de här mästerskapen, vi har erfarenhet från SM och ska ta oss an det här med, förklarar Sophie för P4:s Hedvig Nilsson.

Senior-SM-glans åt Hammarö 2015, Patrik Kittel och Scandic vann, förbundets ordförande Ulf Brömster gratulerade och hästskötare Marie Johansson höll ordning.

Linnéa Holmgren har en stor förhoppning – hon vill rida både SM och NM på hemmaplan.
– Allt handlar om hur jag lyckas kvala, ingenting är såklart givet innan det är klart, berättar Linnéa.


En fokuserad Linnéa Holmgren på Tyfonina (36) när hon red sitt första Junior-SM på häst 2015 i just Hammarö.

Tävlingsdatum:
11-14 maj: Swedish 7-Star Spring Tour
16-19 juni: Ponny-SM i dressyr
28 juni-2 juli: Nordic baltic championships

Artikel i Vermlands Folkblad  

Artikel i Nya Wermlands Tidningen  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden