Sportnytt
17 januari 2017 18:26

Ridsport tar Jerringdebatten med kritisk sportjournalist

Jerringprisets olika läger fortsätter att debattera om vinnaren var den rätta. Tidningen Ridsports webbchef Mia Sahl ställdes mot sportjournalisten Markus Bäckström – lyssna här.

Ridsport tar Jerringdebatten med kritisk sportjournalist
Ridsports webbchef Mia Sahl medverkade i Jerringdebatten i P4 Dalarna.

Sportjournalisten Markus Bäckström på Dalarnas Tidningar skriver i en krönika att upplösningen av Jerringpriskampen känns snudd på osmaklig och att hästmaffian har kidnappat Sverige. I en debatt i P4 Dalarna ställs han mot  Ridsports webbchef Mia Sahl. Hon sticker hål på flera av Bäckströms argument, bland annat om att Svenska Ridsportförbundet skulle ha kampanjat hårt för att få fler att rösta på Peder och att röstningen skulle ha svängt kraftigt tätt inpå upplösningen.
– Det var bara du och ni andra sportjournalister som kanske inte hade förväntat er att Peder skulle vinna. Vi hade förväntat oss det. Vi visste det  – ryttare och hästälskare vill ju visa andra idrottsutövare att de finns och är värda att räkna med, säger Mia Sahl till Bäckström och förklarar varför Peder vann:
– Det handlar om hur många man berör med sin idrottsliga insats, och det gjorde Peder. Det är tydligt, säger Mia Sahl.

Hör hela debatten i klippet högst upp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden