Sportnytt
16 januari 2017 23:37

Vinnaren tackar ridsport-Sverige

Peder Fredricson framkallade både gåshud och tårar när han vann Jerringpriset i kväll. Han tackar inte minst ridsporten för 273 760 röster.

Vinnaren tackar ridsport-Sverige
Peder tackade sin familj och ridsporten i sitt tal.

Under måndagskvällen stod det klart att ridsporten är, precis som ni läsare redan vet, oändligt stark. Peder Fredricson vann tack vare 273 760 röster, alltså 34,6 procent. Totalt lades 790 263 röster och så många har det inte varit sedan 1990.

Under tacktalet fortsatte applåderna att strömma, samtidigt som den rörda Jerringvinnarens röst nästan bröts. Gång på gång framhöll han ridsporten och ridsport-Sverige.
– Wow – att stå här i Globen och hålla Jerringpriset känns helt otroligt. Jag känner mig enorm hedrad och jag vill börja med att tacka alla som har röstat på mig. Det betyder enormt mycket – för mig och för häst-Sverige. Det här priset visar hur stort ridsportintresset är i Sverige och det visar framförallt hur handlingskraftiga hästfolk är. Ni är vana att jobba hårt för att få det ni vill och här står jag – tack för det.

Peder tackade även sin familj, sin hästägare Charlotte Söderström och förstås All In:
– Han är en häst utöver det vanliga – helt exceptionell.

I eftersändningen försökte Peder förklara känslan av stå på scenen som vinnare.
– Mäktigt, jag var inte förberedd för det. Inte förberedd på att det skulle kännas såhär. Det betyder mycket för svensk ridsport, visar hur stort intresset är för svensk ridsport och hur starka hästmänniskor är.
Vad betyder priset för hästsporten?
– Jag hoppas att det inspirerar unga ryttare att våga kämpa ännu mer och våga drömma stort. Jag har också börjat på min shetlandsponny och ramlat av – det är bara att borsta av gruset och sitta upp igen.

#teamhm #hmwelovehorses #idrottsgalan #jerringpriset2016

A video posted by H&M – We Love Horses (@hmwelovehorses) on Jan 16, 2017 at 1:39pm PST

 

Se tacktalet igen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden