Aachen-invigningen i fjol blev en svensk succé. Samma duo regisserar invigningen av EM i Göteborg.
Aachen-invigningen i fjol blev en svensk succé. Samma duo regisserar invigningen av EM i Göteborg.
Foto: Roland Thunholm

EM-invigningen blir en hästfest för alla

Sportnytt  Vid EM i Göteborg utlovas en spektakulär invigning med fri entré. Publiken kommer få se en kavalkad av det Sverige är mest känt för.

1-27 augusti avgörs ridsport-EM i Göteborg i disciplinerna hoppning, dressyrm fyrspann och paradressyr. Arrangörerna utlovar en spännande och händelserik vecka som kommer att förvandla hela staden till arena. Tävlingar och aktiviteter kommer finnas på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Owe Sandström och Lars "Lalla" Nilsson. Foto: Roland Thunholm.

Det hela startar måndag 21 augusti klockan 18:30 med spektakulär invigning på Ullevi med fri entré. Invigningen regisseras av Owe Sandström och Lars "Lalla" Nilsson - samma duo som höll i den bejublade "svensk-invigningen" vid fjolårets Aachen-tävlingar. Publiken kommer få se en kavalkad av det som Sverige är mest känt för. Allt från kulturhistoria, tradition, fantastiska sagofigurer till glittrande musikunder - med hästen i centrum och med mötet mellan människan och hästen som utgångspunkt.

– Vi ser verkligen fram emot att få arrangera ett av det här årets största idrottsevenemang mitt i centrala Göteborg, säger Lotta Nibell, VD på Got Event AB, i ett pressmeddelande.
- Det kommer att bli en fantastisk hästfest i hela stan och nu har vi möjlighet att se våra svenska favoriter tävla om medaljerna på hemmaplan.

Samtliga biljetter till EM är släppta och man kan skräddarsy sin egen mästerskapsvecka.

Läs mer:

Succé för svensk invigning i Aachen

Nytt biljettsläpp till EM 2017