Sportnytt
8 mars 2017 10:28

Jana Wannius bemöter kritiken

”Det fanns inget nytt att prata om eftersom vi framfört det så många gånger redan”.
Så förklarar Jana Wannius det inställda mötet med Ridsportförbundet och konstaterar att han anser att det har blivit ett ”vi och dom” mellan förbundet och stora tävlingsarrangörer .

Jana Wannius bemöter kritiken
Jana Wannius lovar att sista ordet inte är sagt. Foto: Lottapictures

Sju ridsportprofiler som också är tävlingsarrangörer anklagar Ridsportförbundet för att bryta mot lagen när de stoppar rikstäckande serier och därmed förhindrar konkurrens. Anklagelserna förs fram i ett öppet brev som publicerades i måndags.

Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster sade på tisdagen till Ridsport att han välkomnar en diskussion om ämnet, och att det var ett möte inplanerat med Jana Wannius i februari, som Wannius ställde in med motiveringen att det inte fanns något att prata om.

Den beskrivningen bemöts nu av Jana Wannius, vd för Falsterbo Horse Show och talesperson för tävlingsarrangörerna.
−Saken är den att jag under två års tid sagt till Ulf Brömster och tjänstemän i ledande befattningar på förbundet att det de gör är olagligt ur konkurrenssynpunkt. Varför skulle jag åka från USA för att säga samma sak en gång till när de inte brytt sig över huvud taget hittills?

”Leder till konkurrenssituation”
Han ser ett problem i att det har blivit ett ”vi och dom” mellan förbundet och stora tävlingsarrangörer.
−Tidigare var det föreningar som arrangerade nationella tävlingar i Sverige, medan förbundet stod som arrangör vid internationella tävlingar. Nu är Ridsportförbundet också arrangör av nationella tävlingar, och det leder till en konkurrenssituation gentemot de egna föreningarna, säger Jana Wannius.
−Jag vill ha ett bra förbund, som också verkar för oss som tävlingsarrangörer och inte betraktar oss som sina konkurrenter, säger Jana Wannius som lovar att sista ordet inte är sagt i det här ämnet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden