Sportnytt
29 mars 2017 14:43

Mary Lou klar för start i Omaha

Mary Lou 194 kom i lördags till anläggningen för världscupfinalen och några dagar senare anlände även Henrik von Eckermann. Veterinärbesiktningen gick enligt plan och nu laddas det för fullt med en träningshoppning i dag.

Mary Lou klar för start i Omaha
Snart är det upp till bevis igen. Blir det ett lika stort smile i Omaha som i Göteborg?

För ett år sedan gick Henrik von Eckermanns Mary Lou 194 bara nationella klasser i Tyskland, men efter en dundersäsong är hon nu i den riktiga hetluften. Hon klarade av sin första flygresa utan problem och anlände till Omaha i lördags med de europeiska fyrbenta kollegorna. Under natten till i dag passerade Mary Lou även veterinärkontrollen utan problem, precis som övriga hästar uppges ha gjort enligt Svenska Ridsportförbundet, och är därmed klar för start.

Senare i dag, klockan 20.00 svensk tid och 14.00 lokal tid, är det en träningshoppning på 1,40 på programmet där Mary Lou och Henrik startar som nummer 34.

En peppad och pigg Henrik:

Vet check ✔️ #omaha #goodmorning #voneckermannsportstable #team #FEIWorldCupFinals

A post shared by Von Eckermann Sport Stable (@voneckermannsportstable) on Mar 29, 2017 at 12:48am PDT

Dressyrekipagen har sin tid på arenan på förmiddagen lokal tid i dag. De rider i grupper om två-tre stycken som vardera får en halvtimme inne på arenan. Redan i går kände de på arenan. Dressage-news var på plats och förevigade ekipagen.

Mai Tofte Olesen med Rustique är det enda nordiska ekipaget i dressyrfinalen. De var i första ”familarization-gruppen” på onsdagen i sällskap med bland andra Carl Hester och Nip Tuck. Arkivbild: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden