Sportnytt
10 april 2017 08:58

Nations Cup bland heta frågor på FEI Sports Forum

Framtiden för Nations Cup är bara en av alla ödesfrågor som ska debatteras på FEI:s Sports Forum som hålls i Lausanne måndag och tisdag. ”FEI vill till varje pris värna Nations Cup”, säger Maria Gretzer, som kommer att delta i forumet.

Nations Cup bland heta frågor på FEI Sports Forum
Nations Cups framtid ska diskuteras. Här syns Schweiz som vann omgången i Falsterbo.

Maria Gretzer är ryttarrepresentant i FEI:s Executive board, som på svenska blir verkställande utskottet. Hon är en av alla dem som kommer att vara med på Sports Forum som hålls i Lausanne, Schweiz.

−Sports Forum är en mötesplats där frågor lyfts, alla kommer till tals och lyssnar in varandra, och det är högt i tak. Det hålls ett halvår innan General Assembly, då besluten fattas, förklarar Maria Gretzer.

Maria Gretzer deltar på forumet. Foto: Roland Thunholm

Nations Cup på agendan
En het fråga är framtiden för Nations Cup, nationshoppningen som värderas högt av många nationer, men som hamnat i skymundan av Global Champions League. I år har FEI misslyckats med att hitta en sponsor till Nations Cup. Arrangemanget körs ändå, i FEI:s egen regi, men framtiden är oviss.
−Ryttare och landslagsledare är eniga om att Nations Cup är värdefull, och FEI har olika förslag för att göra serien mer populär. En tanke kan vara att en felfri ritt ska ge högre rankingpoäng än den ger i dag, säger Maria Gretzer.

Några frågor som ska upp på bordet under måndagen är hur många kval det ska vara, det faktum att det är ett stort antal kvaltävlingar i Europa men få i övriga delar av världen, prissummor och förstås utmaningen att hitta sponsorer.

En annan fråga som ska diskuteras är hoppryttarnas klädsel.
−Den är otroligt konservativ, och alla vill inte ändra på den. Jag skulle vilja se en modernare och mer sportig klädsel, utan att man för den skulle behöver se ut som en reklampelare, säger Maria Gretzer.

Fakta

Följ forumet

FEI Sports Forum 2017 hålls i Lausanne, Schweiz, och kan följas live i sin helhet på FEI:s YouTube-kanal. Måndag 10 april: Förmiddagssession 09.00-13.00, Eftermiddagssession 14.00-18.00. Tisdag 11 april: Förmiddagssession 09.00-13.00, Eftermiddagssession 14.00-17.30.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden