Sportnytt
7 maj 2017 09:20

Fina svenska framgångar i Baltic Cup

Michelle Cranning Hillgren vann juniorernas Grand Prix under helgens Baltic Cup i danska Fredensborg. Dessutom vann Sverige lagtävlingarna både för kategori B och kategori D.

Fina svenska framgångar i Baltic Cup
Michelle Cranning Hillgren blev Grand Prix-vinnare i Baltic Cup. Bilden är tagen i ett annat sammanhang och på en annan häst. LottaPictures AB

Det är många svenska ekipage som valt att åka på denna omgång av Baltic Cup som dessutom tillsammans med ytterligare en tävling är uttagningsgrundande för Danska ryttare inför NM. Det blev en fin utdelning i de högsta klasserna på lördagen för flera av alla de svenskar som tävlar Baltic Cup i Danmark i helgen. Michelle Cranning Hillgren vann juniorernas Grand Prix över 1,40-hinder tillsammans med Udermus genom klassens enda felfria runda.

Sverige vann också lagtävlingarna både för kategori B och kategori D medan det blev en andraplats för det svenska kategori C-laget. 
– Det är glädjande att vi har så många ryttare i samtliga kategorier som håller sig väl framme och idag har vi verkligen visat våra grannländer att vi håller en mycket hög nivå, berättar Thomas Fasteus som är landslagsledare för ponny och children. 

I det svenska segrande B-ponnylaget ingick:
Izabelle Stolth/Stald Poppels Harmony
Thea Gånehed/Florina 
Ebba Danielsson/Parc Chit Chat
Cornelia Wallenborg/Stald Foxs Mr Fox

I det svenska andraplacerade C-ponnylaget ingick:
Thea Gånehed/Woodfield Night Light
Ellen Johansson/Rock On Sally
Felicia Damouni/Joyce
Ebba Danielsson/April is full of surprises

I det segrande svenska D-ponnylaget ingick:
Tuva Eriksson/Miclas Aristocrat
David Olofsson/Whos Aero
Emelie Sandelius/Crafty Boy
Ida Selin/Legolas

Dessutom blev det full pott i den individuella delen av lagklassen med svensk seger i alla tre kategorier med Cornelia Wallenborg/Stald Foxs Mr Fox i kategori B, Moa Johansson/Ambra i kategori C och Olivia Nyström/Attyrory Handyman i kategori D. 

Dagen avslutades sedan med seger i Juniorernas GP 140 för Michelle Cranning Hillgren/Udermus

Dessutom massor av framskjutna placeringar i alla kategorier!

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden