Sportnytt
6 april 2017 15:14

Ryttare från tre grenar avstängda efter doping

Flera hopp- och dressyrryttare har blivit tillfälligt avstängd efter att deras hästar testats positivt för förbjudna substanser i februari och mars. Några av hästarna testades positivt i Wellington, medan andra tävlade internationellt i Europa.

Ryttare från tre grenar avstängda efter doping
Flera hästar har testats positivt på tävlingar senaste månaderna.

Drygt en handfull hästar har på sistone testats positivt på internationella tävlingar. I samtliga fall är det för ”banned substances”, alltså sådana ämnen som aldrig ska finnas i hästar till skillnad från viss medicin som bara inte finnas i hästens kropp vid tävling.

Ryttarna står som ansvariga och har stängts av från och med i går tills FEI-tribunalen fattar sitt beslut. Hästarna är just nu avstängda i två månader.

I Wellington testades bland andra Paige Johnsons hopphäst Luke Skywalker positivt, likaså två dressyrhästar varav en som rids av en U25-ryttare. I Portugal testades hoppryttaren Marlon Zanotellis häst Sirene de la Motte positivt. Även en distanshäst är avstängd efter positivt dopingtest, El Mate som reds av Victoria Goni i CEI2* i Uruguay.  Totalt är drygt en handfull ryttare tillfälligt avstängda i väntan på vidare beslut, se mer på FEI:s lista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden