Sportnytt
2 juni 2017 09:45

Jonas Holmberg ny ordförande i hoppkommittén

Posten har varit vakant sedan Gunnar Larsson slutade i februari. Nu är det klart att banbyggaren och ridskolechefen Jonas Holmberg tar över ordförandeklubban i Ridsportförbundets hoppkommitté.

Jonas Holmberg ny ordförande i hoppkommittén
"Jonas var hela tiden vår huvudkandidat, men det fanns andra kandidater och vi ville avvakta med beslutet till efter förbundsstämman", säger Meta Persdotter, ordförande i Ridsportförbundets tävlingssektion. Foto: Roland Thunholm

Vid tävlingssektionens möte i onsdags utsågs Jonas Holmberg från Vellinge till ordförande i hoppkommittén. Han har tidigare varit vice ordförande i kommittén.
−Jonas var hela tiden vår huvudkandidat, men det fanns andra kandidater och vi ville avvakta med beslutet till efter förbundsstämman, säger Meta Persdotter, ordförande i Ridsportförbundets tävlingssektion.
−Jonas Holmberg har varit tf ordförande sedan Gunnar Larsson slutade. Det är en jättebra person, som är kunnig, rak, enkel och tydlig, säger Meta Persdotter.

Jonas Holmberg har erfarenhet både från tävlingsbanan och ridskolevärlden. Han är utbildad B-domare och B-tränare i hoppning, utbildad ridlärare SRL II och driver ridskola i Vellinge och Lillhagen.
Dessutom är han A-banbyggare i Sverige och level 3-banbyggare internationellt. Han är ordförande i banbyggarnämnden samt banbyggarutbildare.
Frågan är hur han ska hinna med ordförandeskapet i hoppkommittén.
−Jag har hunnit med hittills, som vice ordförande. Vi är en bra grupp i kommittén och vi ska främst förvalta det arbete som redan är på gång, säger Jonas Holmberg till Ridsport.
−Högt upp på min önskelista finns också en nationell Grand Prix-serie i hoppning, likt VW Grand Prix som vi hade 2015, säger Jonas Holmberg, som härnäst bygger banorna under Grevlunda Grand Prix i nästa vecka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden