Sportnytt
18 juli 2017 10:36

CHIO Aachen är igång

Stortävlingarna i tyska Aachen är igång! Flera svenskar är på plats för att mäta sig med tävlande från hela världen i det som kallas Lilla VM med lagtävlingar i flera grenar.

CHIO Aachen är igång
Tysklandsbaserade hoppryttaren Henrik von Eckermann missar inte gärna en tävling i Aachens magnifika arena, och finns på plats även i år.

Traditionsenligt är det tävlingar av högsta klass i hoppning, dressyr, fälttävlan, fyrspann och voltige i Aachen. Tävlingarna smög i gång redan i fredags med voltige med svenska Sandra Anderberg som hamnade i mitten på resultatlistan när tävlingarna var klara. Från och med i dag, tisdag, är det hoppning, dressyr, körning och fälttävlan som gäller.

Enda svenske hoppryttaren på plats är Henrik von Eckermann, däremot har Sverige lag i dressyrens Nations cup. Laguppställningen är stark med Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Malin Nilsson. Det finns även en svensk trupp i dressyrens U25-tour.

Trots tidigare besked om att det inte skulle bli något svenskt lag i fälttävlans nationstävling finns ett svenskt lag på startlistan. Det består av Sara Algotsson Ostholt, Louise Svensson Jähde och Niklas Lindbäck

Även i fyrspann har Sverige lag genom Johan Dengg, Fredrik Persson och Axel Olin

Stora delar av tävlingen sänds via webb-tv. 

Deltagarlista i samtliga grenar.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden