Sportnytt
24 juli 2017 15:12

Saluhästvisning med Flippans avkomma som dragplåster

Båstads Ridklubb satsar på en saluvisning som de hoppas kommer bli ett återkommande evenemang efter Falsterbo varje år. I saluhästkatalogen med handplockade kvalitetshästar finns bland annat en avkomma till Butterfly Flip.

Saluhästvisning med Flippans avkomma som dragplåster
Båstads Ridklubb bjuder på saluhästvisning med bland annat en avkomma till Butterfly Flip i katalogen.

Britta G Simberg, tf verksamhetschef vid Båstads Ridklubb, berättar om evenemanget som de ska hålla på Båstad Ridcenter den 28 juli. Femton handplockade kvaliteshästar saluförs – nio hopphästar och sex gångartshästar.

En del av hästarna är ute och tävlar under arrangemanget och kommer därför inte vara på plats, men de flesta kommer att visas under dagen i Båstad. Visningen sker först vid hand och efter lunch visas hästarna under ryttare.

I katalogen finns ett riktigt dragplåster, nämligen en avkomma till Malin Baryard Johnssons OS/VM-partner Butterfly Flip ”Flippan”. 5-åriga Ninja Flip Z (ZANG f-12 e Nabab de Reve-Robin Z, uppf Kristina Larsson) har själv inte visat några framstående resultat ute på banorna utan är sent tagen då hon stod i avelsboxen förra året. Men med sin härstamning och som halvsyster till H&M Flip’s Little Sparrow är hon förstås en häst som drar ögonen till sig.

Båstads Ridklubb har haft en turbulent tid efter att Tomas Hammar avslutade sina uppdrag hos dem i februari, och i efterdyningarna till detta slutade det med att hela föreningens styrelse avgick. Trots interna problem kunde Båstads omtyckta sommartävlingar genomföras i juni.
– Vi genomförde ett jättebra evenemang trots allt snack om bojkotter och oro i lägret, säger Britta G Simberg till Ridsport.
– Nu måste vi gå vidare och hitta nya vägar. Saluhästvisningen är en ny väg men det finns många fler planerade projekt på gång.

Mer information om saluhästvisningen och länk till katalog över saluhästarna hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden