Flyinge visar tömkörningskadrilj

Tävling  Fyra lärare från Flyinge kommer till Stockholm International Horse Show med fyra hästar, för att visa upp sig i en tömkörningskadrilj.

Dressyrkaptenen Bo Jenå tar med sig Olof Axelsson (beridare och tävlingsryttare på Flyinge), kusken och körläraren Marie Kahrle, och Karin Engström (dressyrlärare och unghästexpert på Flyinge) för en tömkörningsshow i Globen.
- Vi har tömkört flera hästar samtidigt tidigare, men aldrig gjort det till ett mönster eller en kadrilj. Vi vill slå ett slag för tömkörningskonsten som vi lär ut på Flyinge och vill att fler ska använda sig av. Alla discipliner mår bra av att tömköra sina hästar då och då, säger Bo Jenå.

- Tömkörning över cavaletti är jättebra för musklerna och för lösgjordheten. Man arbetar igenom hela hästen som lyfter benen högre utan att man behöver göra något. Och att arbeta i en avspänd form som ger fin effekt är värdefullt, fortsätter Jenå.

Stockholm International Horse Show arrangeras i Globen 30 november-2 december.

Källa: Stockholm International Horse Show

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

24 1
blog comments powered by Disqus