Sportnytt
21 mars 2012 13:40

Strid om rättigheter när ridsporten lämnar Globen

Stockholm Globe Arenas vill ha ett ord med i laget när Stockholm International Horse Show lämnar Globen. Det är hästshowens namn som det strids om.

2013 går avtalet mellan Stockholm Globe Arenas och Svenska Ridsportförbundet ut. Svenska Ridsportförbundet flyttar tävlingarna till den nya nationalarenan, Swedbank Arena, och byter namn till Sweden International Horse Show.  

Nu skriver Dagens Media att Stockholm Globe Arenas inte tänker släppa ifrån sig ridsportförbundet utan vidare. 
– Vi har drivit och byggt upp det här evenemanget tillsammans över 20 år. Det är inte helt klart hur rättighetsfrågan ser ut, säger Ninni Engberg, vd för Stockholm Globe Arenas, till Dagens Media.
– Samtidigt bygger ju också vi en ny arena men det kändes som att de helt enkelt ville testa något nytt, vilket jag kan tycka är synd efter så många års samarbete.

Stockholm Globe Arenas tycker nu att det inte är självklart att arrangemanget bara kan flyttas.
– Klart är att de inte bara kan flytta ett evenemang som vi varit med och utvecklat i 20 år. Något de själva också verkar vara medvetna om eftersom de nu döpt om evenemanget, säger Ninni Engberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden