Sportnytt
8 juni 2012 13:20

Samlat EM i Aachen 2015

I augusti 2015 kommer EM i hoppning, dressyr, körning, voltige och reining att arrangeras i tyska Aachen. Man ville även ha med fälttävlan, men där sa FEI stopp.

Samlat EM i Aachen 2015
Aachen arrangerade VM 2006, då såg det ut så här under dressyren.

På grund av ett existerande sponsorkontrakt kunde inte FEI ge Aachen även fälttävlans-EM, men nu firar arrangören att man fick äran att stå som värd för fem av sex EM under 2015. Det är första gången i historien som så många grenar samlas på samma ställe för ett EM.

Storbritannien, Polen, Holland och Belgien var de övriga fyra länder som ansökt om att få arrangera EM i fälttävlan 2015.

– Nio år efter VM i Aachen 2006 så blir det här en bekräftelse för Tyskland som hästland och för Aachen-Laurensberger Rennverein. Redan nu ser vi fram emot vad som säkert kommer att bli fantastiska EM, säger Tysklands generalsekreterare Soenke Lauterbach i ett pressmeddelande.

Biljetterna till EM i Aachen 2015 kommer att börja säljas redan i år.

Aachens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden