GHS vill ha WC-finaler 2016

Tävling  Gothenburg Horse Show kommer att ansöka om att ha världscupfinaler i dressyr och i hoppning även 2016. Det rapporterade tävlingsledaren Tomas Torgersen vid en presskonferens i Aachen på fredagen.

Scandinavium har redan världsrekord i världscupfinaler med tolv i hoppning och sex i dressyr sedan premiären 1979. Nästa år blir dock första gången i Sverige med båda samtidigt påpekade Torgersen. Som en del av programmet ska de senaste årens Företagarforum nästa år utökas till en internationell publik och två dagar, onsdag-torsdag förmiddag.

Som Ridsport tidigare rapporterat byter tävlingen nästa år tillbaka till sitt gamla namn Gothenburg Horse Show. Detta sedan Göteborgs kommun beslutat att stadens engelska namn ska användas i internationella sammanhang.

Cecilia Lönnell

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Kopiering och publicering - även för privat bruk - utan tillstånd är förbjuden.

2 0
blog comments powered by Disqus