Sportnytt
27 november 2013 20:20

Frida är Årets komet

Fälttävlansryttaren Frida Andersén vinner Ridsports pris som Ņrets komet 2013. EM-silvermedaljören vann omröstningen på Ridsports hemsida överlägset. Hon fick hälften av alla rösterna.

Frida är Årets komet
Prisutdelare var Ridsports skribent Annelie Frank. Roland Thunholm

Årets komet är en utmärkelse som röstas fram på tidningen Ridsports webb bland en kandidat för vardera hoppning, dressyr och fälttävlan. 

Hälften av de som röstade tyckte att Frida Andersén är Årets komet 2013. Och 23-åringen från Hofors är en värdig vinnare. Efter framgångsrika år på ponny, som junior och som ung ryttare presenterade hon sig på den internationella arenan ordentligt när hon gjorde tävlingens bästa terräng i Aachens nationstävling i juli. Kort därefter gick hon ut som stigfinnare för det svenska EM-silverlaget på Ribersborg tillsammans med familjeuppfödningen Herta.   

Sedan i april har Frida Andersén varit baserad hos OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt i tyska Warendorf. Nästa år är målet att ta steget upp i fyrstjärnig klass och rida VM i Frankrike. På lite sikt är det OS i Brasilien 2016 som är det stora målet. 

Se ett reportage om Frida Andersén hos SVT här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden