Sportnytt
18 juni 2013 14:24

Falsterbo saknar polistillstånd

Med knappt tre veckor kvar till första tävlingsstart står Falsterbo Horse Show utan polistillstånd. Ņterigen ligger tävlingen i tvist med polisen om vem som ska stå för bevakningen och vem som arrangerar tävlingen.

– Den senaste ansökan är under behandling och de tidigare har avisats, därför att polisen gör bedömningen att det inte är rätt annordnare som söker tillstånd, säger Louise Lidman Lewenhaupt, jurist på polisen i Skåne, till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Polisen menar att det är Falsterbo Horse Show AB som står bakom tävlingarna, inte den förening och stiftelse som har skickat in ansökan.
– Bolaget är inte arrangör, det har polisen fått klart för sig. De har fått allting, alla uppgifter. Det är inte ett dugg konstigt, säger Jan Olof Wannius, ordförande i FHS, till radion.

Om arrangören är en ideell förening behöver man inte betala för polisbevakning. Men enligt Wannius har det inte någon betydelse, då stiftelsen har samma juridiska ansvar som ett bolag när det kommer till bevakningskostnaderna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden