Sportnytt
29 oktober 2014 07:52

HFRK:s vilda idé

Att ordna ridsporttävlingar på arenor som är gjorda för andra idrotter är ett fenomen som sprider sig. Nästa år blir Helsingborg arena platsen för hopptävlingar i tio dagar. Meetinget avslutas med en tvåstjärnig internationell tävling.

HFRK:s vilda idé
Helsingborgs Fältrittklubb flyttar in på nya Helsingborg arena nästa höst. Photographer: Fredric Berggren

Det är Aftonbladet som berättar om Helsingborg Fältrittklubbs, HFRK:s, tävlingar i stadens nybyggda multiarena nästa höst. Klubben är en rutinerad tävlingsarrangör och det var HFRK:s verksamhetschef Tomas Hammar som kom med idén om Helsingborg Horse Week och att förlägga denna till Helsingborg arena. Han lyckades också få Max Granström, vd för Helsingborg arena, med sig.
– Vilda idéer är bränslet för oss, säger Max Granström till Aftonbladet.

Konceptet för hästveckan 2015 är att inleda med en nationell tävlingshelg, fortsätta med barn- och ungdomstävlingar under höstlovsveckan och avsluta med en tvåstjärnig internationell tävling.
– Ridsporten är inne i ett bra flow nu men Sverige saknar en stortävling inomhus för alla ryttare som aldrig kommer med till Scandinavium, säger Tomas Hammar.

Helsingborg arena stod klar för två år sedan och har plats för 4 700 åskådare. Arenan ligger på Olympiaområdet med goda möjligheter till att bygga mobila stall. Globen och Scandinavium är svenska idrottsarenor som har använts till ridsport länge. Årets VM och förra årets EM i dressyr och hoppning gick också till stora delar på fotbollsarenor. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden