Sportnytt
18 oktober 2014 16:26

Skrivfel i nya TR korrigerat

Ett försåtligt ”aldrig”, som hade smugit sig in i texten om de nya åldersgrupperna för ponnyryttare, har korrigerats.

Skrivfel i nya TR korrigerat

När ändringarna i Tävlingsreglementet presenterades i början på veckan blev det en felaktig formulering. Angående de nya åldergrupperna på ponny stod det: ”I ponnykategori C och D slås aldrig grupp 1 och 2 samman. Däremot slås kategori C och D samman enligt nedan i respektive grupp. (…)”

Detta stämde dåligt överens med det som tävlingssektionen beslutat redan i somras och nu har Ridsportförbundet insett misstaget. När klasser måste slås samman på grund av för få ekipage är tanken att i första hand slå ihop inom åldersgrupperna, så att exempelvis den äldre gruppen inom kategori C slås ihop med den äldre gruppen i kategori D. Men om det då fortfarande är för få är det möjligt att slå ihop även åldersgrupper för att få fulla klasser.

Den nya skrivningen finns nu publicerad på Ridsportförbundets hemsida, och lyder
”Om sammanslagning av klasser måste göras på grund av för lågt antal anmälda görs i första hand sammanslagningen i respektive åldersgrupp. Om klassen efter sammanslagning ändå inte har tillräckligt många startande, det vill säga tre, för att bilda egen klass sker sammanslagningen i stället per kategori.”

Förbundet skriver också:
”Vi tackar alla som har uppmärksammat oss på att den beklagliga felskrivningen i ändringarna för TR III. Korrigeringen har också införts i TR-ändringen TR II.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden