Sportnytt
19 april 2014 11:19

Lördag i Lyon

Påskafton i världscupstaden Lyon betyder fullt hästschema hela dagen. Här hittar du länkar och tider för dagens händelser.

Lördag i Lyon
Hela kullen hoppfinalister samlade. Foto: Roland Thunholm

Det pågår en del två- och trestjärniga hoppklasser här i Lyon men alla toppryttarna har inte med sig flera hästar och det blir inte riktigt tryck på läktarna då.

Till de olika kvalen är det fullt fokus, den stora arenan rymmer mycket publik och med förhandsförsäljningen väntas publiksiffror på uppemot 100 000 under hela helgen.

I dag startar dressyren klockan 15.09 efter att Nanna Skodborg Merrald och Millibar försvunnit ur startlistan. Den oseedade lottningne innebär att det finns toppekipage i både första och andra startgrupp. I dagens Grand Prix dömer sju domare och en Judges Supervisorypanel övervakar, helt enligt mästerskapsreglementet.

De sju domarna är Eduard de Wolff van de Westerode(NED), Dr. Jean-Michel Roudier(FRA), Thomas Lang(AUT), Dr. Evi Eisenhardt(GER), Gary Rockwell(USA), JAcques van Daele(BEL) och Leif Törnblad(DEN). Eric Lette ingår i JSP tillsammans med Mary Seefried(AUS) och Henk van Bergen(NED).

Starttider, mest intressanta ekipagen
15:45 Edward Gal/ Glock’s Undercover
15:54 Helen Langehanenberg/ Damon Hill NRW
16:03 Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello
16:12 Isabell Werth/ El Santo
17:34 Charlotte Dujardin/Valegro

Startlista, dressyr  SVT sänder

Tinne Vilhelmson Silfvén tränade i det sena passet i morse – det började klockan 7 – med Don Auriello.
– Vi hade ett bra pass och är i fin form till dagens kval, hälsar Tinne som har familjen på plats under påskhelgen här i Lyon.

Hoppningens andra omgång börjar ikväll klockan 20.15 och klassen går över 1,50-1,60 höjder med grundomgång och omhoppning. Frank Rothenberger är banbyggare och lovade igår kväll att kvällens bana kommer att utnyttja arenan som är på 90×45 meter. Malin Baryard Johnsson går ut med startnummer 13 och har efter gårdagens omgång 15 poäng medan ledande Pius Schwizer har 41 poäng. Segraren fick en poäng mer än antalet starter i den första finalen, tvåan en poäng mindre än antalet startande och resterande fick poäng i fallande skala. Samma poängfördelning gäller även efter placeringarna i lördagens klass.

Efter de två första finalomgångarna räknas poängen om till antal fel. Ryttaren med högsta antal totala poäng efter båda omgångarna får 0 fel. Ryttarna får därefter felpoäng i en stigande skala.

Startlista SVT sänder
Banskiss 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden