Sportnytt
17 april 2014 22:48

Malin fick nummer tre

Det var lottning inför världscupfinalen i hoppning under pompa och ståt, platsen var Lyons stadshus, HÅ´tel de Ville, och borgmästaren invigningstalade. Malin Baryard Johnsson ingick i första gruppen av lottade och går ut som nummer tre fredag kväll.

Malin fick nummer tre
Den färdiglottade startlistan. amerikanen McLain Ward tog sista platsen. Kim C Lundin kim@witnet.se

Det var samling för alla inblandade: ryttare, stewards, domare och andra funktionärer såväl som tränare och respektive.

Gästerna välkomnades med fanfarer från republikens väktare på borggården utanför stadshuset med anor från 1600-talet. Väl inne var guld och kristallkronor den dominerande inredningsdetaljen i den mycket vackra salen.

Patrice Delaveau och Nicola Philippaerts assisterade vid dragningen och de flesta ryttare lämnade tillställningen snart efter att det fanns en färdig startordning. Det var ett cocktail-party med flödande Pommery, vackra mycket franska snittar som avnjöts av de funktionärer som inte ska stå på vet-check runt kl 7 fredag morgon.

Det svenska teamet med Bo Jenå, Louise Nathorst och Tinne Vilhelmson Silfvén liksom Malin Baryard Johnsson lämnade tidigt liksom Ludger Beerbaum och Markus Ehning.

Unga tyska Jessica von Bredow-Werndl nyper sig fortfarande i armen över att hon klarat att nå finalen i år.
– Vi har kört styrketräning jag och Unee BB så jag tror vi är ännu lite mer redo att visa uttryck och kraft, sa hon innan det var dags att återvända till hotellet.

Dressyrryttarnas lottning sker under fredagen.

Startlista till världscuphoppningens första runda

SVTs TV-tider

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden