Sportnytt
16 april 2014 14:51

Ryttarna bestämmer vem som blir FEI-representant

Nu får ryttarna själva vara med och bestämma vilka ryttare/kuskar som ska representera FEI. På kandidatlistan finns en svensk representerad, distansryttaren Cecilia Hellesen-Hansen.

Under FEI:s 93-åriga historia finns nu för första gången möjligheten för ryttarna själva att rösta fram vilka de vill se som FEI Athlete Representatives. 26 kandidater har valts ut och 10 nationer representeras i de olika grenarna hoppning, dressyr, fälttävlan, klasser för ryttare med funktionsnedsättning, körning, distans, voltige och reining. 

Bland de utvalda finns till exempel Rodrigo Pessoa och norska Geir Gulliksen i hoppning och brittiska Laura Thomlinson i dressyr. Sverige har en kandidat med, distansryttaren Cecilia Hellesen-Hansen.

Här kan du se alla kandidater. För att få rösta måste du vara över 18 år, registrerad hos FEI och finnas med på rankningslistan för 2013.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden