Sportnytt
28 januari 2015 07:54

Fler utmanare sökes

Nu är de tre, men snart ska de bli fler. Satsande ryttare sökes till Sveriges Olympiska Kommittés utmanarprojekt.

Fler utmanare sökes
Marina Mattsson är redan med i SOK:s utmanarprojekt. Nu letas det efter fler ryttare. (Arkivfoto)

Fälttävlansryttarna Maria Bredberg och Therese Viklund och dressyrryttaren Marina Mattsson har redan plats i utmanarprojektet vars syfte är att deltagarna inom kort ska ta klivet in i SOK:s Topp- och talangprogram. Nu berättar Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida att fler ryttare kan få plats i projektet och uppmanar intresserade att skicka in en anmälan där bland annat årets mål, långsiktiga mål och upplägget är för att nå dessa ska redovisas. Ryttaren ska vara seriöst satsande, mellan 22 och 30 år samt ha en häst som går minst Intermediaire II i dressyr eller tvåstjärnig fälttävlan. 

Gunilla Fredriksson är projektledare för fälttävlan. Tina Due-Boje är ledare för dressyren. Det är specialförbunden själva som formar och leder sina aktiva i utmanarprojektet där det bland annat ingår fystester och coachsamtal. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden