Hoppning
13 mars 2016 16:56

Inget kunde hindra Helena

Helena Persson var sist ut i omhoppningen och visste vad som gällde, likaså gjorde hennes trogna 16-åring Bonzai H. Tillsammans fixade de en segermarginal på nära tre sekunder och vann internationella Gina Tricot Grand Prix – deras andra raka vinst i Borås.

Inget kunde hindra Helena
Den maffiga segerchecken gick till Helena Persson, vars Bonzai H fick stå över prisutdelningen.

– Jag är väldigt nöjd och glad förstås. Så här bra har aldrig säsongen börjat tidigare och om det fortsätter på samma vis kan det bli hur bra som helst, säger en lycklig segrare just när hon skrittat av sin vinnare Bonzai H (val, f 2000, e Baloubet de Rouet-Caletto II).

Utöver publikens jubel och äran blev belöningen för Grand Prix-vinsten blev 184 800 kronor. Redan igår vann Helena Persson och Bonzai en 1,50 och visade att de var i segerform. Idag var det en tuffare utmaning som väntade och då höll de nollan genom Gina Tricot Grand Prix-finalens båda omgångar på 1,50 och 1,55. Precis som i Guldfinalen just före trillade ryttarna bort en efter en till bara en trio återstod. Slutligen var Marlene Lindblad, tyska Sören von Rönne och Helena Persson i mål som dubbelt felfria  och möttes därmed i omhoppningen.

Marlene Lindblad med Take It Easy fick till en felfri runda på 41,21. Tyska Sören von Rönne med Christian 25 hade snäppet bättre tid än Marlene, men rev ett hinder på vägen. De enda som kunde rubba ledaren Marlene Lindblad var Helena och Bonzai H och mycket riktigt gick de felfritt i mål på snabbaste tiden 38,49.
Tvåan Marlene Lindblad gladdes åt andraplatsen.
– Jag är inte så förvånad eftersom jag har varit placerad flera gånger i Grand Prix här, men det här var ännu bättre än jag hade räknat med, säger hon.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden