Hoppning
13 mars 2016 14:54

Svensk seger i Guldfinalen

Dagens första finalvinnare har korats i Borås. Slutligen var Malin Carlbäck den enda svensken med i slutstriden och hon bärgade segern med ett rakt igenom felfritt protokoll.

Svensk seger i Guldfinalen
Malin Carlbäck belönades med segercheck och blommor efter vinst i Guldfinalen.

Av de 18 ekipagen i omgång två av Guldfinalen på 1,50-höjd hade elva med sig ett felfritt protokoll från omgång ett. Tre stycken, däribland Malin Carlbäck som var allra bäst i runda ett och därmed startade sist nu, satte ännu en nolla. De tre dubbelt felfria möttes således i en omhoppning som handlade om att fördela pallplatserna.

Irlands Shane Carey var felfri igen på 38,97, medan Italiens Roberto Christofoletti avstod omhoppningen med en säkrad tredjeplats i behåll. Sist ut var Malin Carlbäck med Abrina (sto, f 2005, e Trento B-Rossini) och när hon passerade mållinjen på 37,80 innebar det Guldfinal-seger med 1,17 sekunders marginal till Carey .
– Jag har en väldigt snabb häst, men Shane Carey är ju också snabb. Jag trodde inte det här var möjligt, men hade inget att förlora och körde på, säger Malin till Ridsport just efter målgången i sin vinnaromhoppning.

Härnäst väntar final i huvudklassen Gina Tricot Grand Prix som du kan se här.

Resultat

Foto: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden