Sport
27 augusti 2014 19:33

Ludwig Svennerstål borta ur VM

Ludwig Svennerstål och Alexander är borta ur fälttävlans VM. Hans Alexander var inte fräsch vid onsdagens besiktning.

Ludwig Svennerstål borta ur VM
Det blir inget VM för Ludwig Svennerstål. Han strök sin Alexander efter att ha blivit skickad till holding box.

Under onsdagens inledande hästbesiktning strök Ludwig Svennerstål sin Alexander. Valacken fick gå till holding box efter att inte ha travat helt rent vid första uppspringningen. I holding box beslutades att inte visa honom igen. Det är ett fyra år gammalt överben på insidan av skenbenet på vänster framben som stör hästen. Valacken har inte varit fräsch de senaste dagarna. I måndags röntgades vänster framben och då syntes det på plåtarna att överbenet var irriterat. 
– Det känns oerhört tungt, säger Englandsbaserade Ludwig Svennerstål som ändå stannar kvar i Normandie och stöttar det svenska teamet. 
– Det här är något som jag har sett fram mot länge, ända sedan OS. 

Ludwig Svennerstål har även King Bob på fyrstjärnig nivå. Ryttaren flög över till England i tisdags för att se om det var möjligt att rida honom på VM i stället. Valacken gick Badminton i maj och fick då en lättare skada, men har varit bra i gång ett tag.
– Men det gick inte att ta hit honom. Han är lite för dåligt tränad för en så här krävande terrängbana, säger Ludwig Svennerstål som var ankare i det redan vingklippta svenska laget. 

– Vi var tveksamma in i det sista om vi skulle visa Alexander i dag eller inte, säger fälttävlanslagets förbundskapten Staffan Lidbeck.
– Det här är en försvagning av laget, men vi har fortfarande bra tre ekipage kvar. Målsättningen är fortfarande att komma bland de sex bästa och kvala till OS, säger Staffan Lidbeck.

Sveriges övriga tre deltagande fälttävlanshästar (Anna Hilton/Matrix W, Malin Petersen/Sofarsogood och Dag Albert/Tubber Rebel) klarade besiktningen.

Gunilla Säwenmyr/Annelie Frank

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden