Sport
28 augusti 2014 15:33

”Det var en bragd”

Malin Petersen höll i hop det. Fälttävlansryttaren lyckades lotsa sin Sofarsogood i stort sett felfritt runt den inledande dressyren. Men applåderande fransmän höll på att förstöra allting.

”Det var en bragd”
Malin Petersen lyckades hålla sin Sofarsogood på mattan under fälttävlans dressyrprov i Normandie på torsdagen. EventingPhoto

Sofarsogood har inte visat sig från sin bästa sida i sina senaste fälltävlansstarter. I allafall inte på dressyrbanan. Inför starten på VM hade Malin Petersen och hennes specialtränare Tristan Tucker gjort upp en plan för hur framridningen skulle göras minut för minut. Det höll ända tills hemmapubliken utbrast i storjubel efter att en fransman hade ridit. Sofarsogood for iväg och blev okontaktbar.
– Det var bara att försöka hålla sig lugn och slappna av själv. Och till slut kunde jag få henne med mig igen, säger Malin Petersen.
– Det var en bragd, fyller förbundskapten Staffan Lidbeck i.

När det svenska ekipaget kom in på banan var stoet löddrig av svett. Men ändå ridbar och med sin ryttaren. Ekipaget visade blanda annat fina slutor i trav. När Sofarsogood sedan gjorde halten, ryggningen och den efterföljande skritten utan att flippa ur gick det en suck av lättnad i svensklägret. I galopprogrammet såg det eleganta stoet stundtals avspänt ut och visade bland annat ett par fina byten. Det blev 61,8 straff – långt från toppen men ändå med i matchen.
– Jag är ju inte mil efter den här gången, säger Malin Petersen och skrattar.

Hon red också på kandar – ett nytt grepp. 
– Jag får lite bättre kontroll på henne med det.
Var du inte nervös för hur det skulle gå?
– Nej. Det hjälper mig mycket att ha den här exakta planen. Jag visste precis vad jag skulle göra från det att jag gick in på framridningsbanan och även sedan när jag kom in på arenan innan jag startade. Men nu blir det ingen mer dressyrsadel den här veckan. I morgon ska jag rida ut henne lite lätt. 

Läs om hur Malin Petersen har tränat dressyr inför VM här. 

Kolla in terrängbanan här. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden