Sport
26 augusti 2014 19:18

Glada guldmedaljörer

Inget kunde hindra Tyskland från att ta hem guldet i lagdressyren på tisdagen. "Det är en ära att få ingå i det här laget" sa Helen Langehanenberg.

Glada guldmedaljörer
Kristina Sprehe, Fabienne Lütkemeier, Isabell Werth och Helen Langehanenberg red hem lagguldet i dressyr åt Tyskland.

Tyskland återtog dressyrtronen redan på EM förra året. Och landet verkar inte ha några planer på att kliva ner från den. Trots att lagets starkaste ekipage – Matthias Alexander Rath och Totilas – fick lämna återbud på grund av skada hos hingsten kort före avresan till Frankrike och Normandie var Tyskland överlägset. Lagets veteran Isabell Werth skickade en hälsning till Rath på presskonferensen efter prisutdelningen:
– Det är så synd att han inte kan vara här. Mina tankar går till honom.

Det var muntra miner och många skratt under presskonferensen där de fyra kvinnliga guldmedaljörerna satt på podiet med sina medaljer runt halsarna. Isabell Werths samling med mästerskapsmedaljer är stor, men att få ta ett guld med Bella Rose 2 verkar betyda något extra för henne.
– Det är en mycket speciell häst på många häst. Jag har haft henne sedan hon var tre och fastnade direkt för hennes utstrålning. Det är en stor glädje att få rida henne. 

Tyskland drog nitlotten och fick starta först i dressyrens lagtävling. Det innebar att seniormästerskapsdebutanten Fabienne Lütkemeier, 25, fick starta först av alla i lagtävlingen vilket inte verkade bekomma henne särskilt mycket.
– Det har varit så häftigt att vara en del av det här laget, sa hon.
Kristina Sprehe var med i Tysklands silverlag på OS.
– Men det är mitt första VM. Jag är glad och stolt över min guldmedalj, sa 27-åringen. 

Helen Langehanenberg är inte utan mästerskapsmedaljer sedan tidigare. Men hon vill bara prata om sin häst Damon Hill:
– Det var en njutning att rida honom och är en ära att få ingå i det här teamet. Nu ser jag fram mot fortsättningen på VM.

Tyskland hade alla sina fyra lagryttare bland de 17 bästa i den 98 ekipage stora klassen. 

C-domaren Stephen Clark kunde konstatera att standarden fortsätter att höjas i sporten.
– Det är mitt tredje VM som domare vid C. När jag tänker tillbaka är det otroligt hur standarden har höjts. Det ger oss domare ett svårare och svårare jobb och gör sporten mer oförutsägbar, sa han. 

Läs vad Charlotte Dujardin sa efter sin ritt här. 

Läs mer om lagklassen. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden