Sport
18 augusti 2014 10:46

VM utan Hassö och Albert

Varken Anna Hassö eller Dag Albert åker till VM i fälttävlan. Anna Hassös häst är skadad och Dag Albert väljer att rida Burghley i stället för VM. Därmed är den svenska truppen bantad till fyra ekipage.

VM utan Hassö och Albert
Efter många turer fick Anna Hassö och Clover en VM-plats. Men nu får ekipaget stanna hemma trots allt på grund av en lättare skada hos Clover.

Turerna kring den svenska truppen i fältävlan verkar aldrig ta slut. Bara två dagar före avresan till Frankrike och Normandie står det klart att varken Anna Hassö eller Dag Albert åker till VM.

Anna Hassös Clover har fått en lättare senskada. Ekipaget var VM-reserver och kallades in efter att Viktoria Carlerbäck slet av sin ena hälsena i samband med en avtrillning förra helgen. 
– Clover var lite svullen i går och en ultraljudsundersökning visade att han inte kan gå VM. Det kom som en stor överraskning, säger förbundskapten Staffan Lidbeck som undersökte Clover så sent som förra veckan.

Englandsbaserade Dag Albert har också meddelat att han inte vill starta VM med sin Tubber Rebel utan hellre rider Burghley första helgen i september. Staffan Lidbeck var över hos Dag Albert förra veckan och fick då indikationer på att ryttaren inte var helt säker på att han ville starta VM. Nu har Albert definitivt tackat nej.
– Det är lite tråkigt att man som landslagsryttare inte ställer upp när man blir kallad att representera sitt land. Men om inte drivet och motivationen att starta ett VM inte är större än så är det nog lika bra att man avstår, säger Staffan Lidbeck. 

Den svenska VM-truppen består nu av Ludwig Svennerstål/Alexander, Johan Lundin/Johnny Cash, Anna Hilton/Matrix W och Malin Petersen/Sofarsogood.
– Det är ett helt nytt lag. Alla är taggade inför det här och jag ser fram mot detta med tillförsikt, säger Staffan Lidbeck. 

Läs mer här och här. 

Intervju med Dag Albert finns här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden