Sport
22 augusti 2014 12:17

Inte bara världsmästerskap

Frankrike och Normandie är en av världens ledande hästområden, och det satsar fransmännen på att visa upp i anslutning till WEG som inleds på lördag. ńr du på plats, passa på att besöka stuterier, elitauktioner, unghästchampionat, polo-EM med mera.

Inte bara världsmästerskap
Det händer mycket under VM-veckorna. Passa på att titta på mer än bara det som händer just på VM-arenorna. Kit Houghton

Vissa evenemang hålls ändå varje år vid denna tid, andra har schemalagts för att passa VM-besökarna.

16 augusti-16 september
Subventionerade tredagarsturer som presenterar olika delar av den franska hästnäringen, med olika urval beroende på besökarnas intressen. Rundturerna arrangeras av chevalunic, som påminner om svenska HNS som paraplyorganisation . Bland teman som erbjuds är traditioner; som Cadre Noir i Saumur och de (före detta) statsstuterierna, arbetshästar, ovanliga raser, kända stuterier och kända träningsanläggningar.
Deltagarna måste betala hotellrum, men själva rundresan med minibuss och guidningen är gratis.
Hemsida

4 september, Deauville (vid kusten norr om Caen)
Hästauktion. Det kända hoppstuteriet Brullemail (Katchina Mail, Ornella Mail med flera) håller auktion på toppstammade avelston, unghästar och föl i Deauville. Auktionen kallas The Big Apple, en ordlek med att äpplen är en vanlig gröda i Normandie och syftar ju samtidigt på New York.
Hemsida
 
4-14 september, Chantilly (strax norr om  Paris)
EM i polo, på anläggningen Apremont. Innebär i kombination med WEG att åtta olika ridsportgrenar har mästerskap i Frankrike samtidigt.
Hemsida
 
5 september, St Lo (väster om Caen)
Uppfödar/avelsdag med uppvisning av Cadre Noir, men först och främst Riksutställning för två- och treåriga Selle Francais-ston.
Hemsida
 
8 september, Deauville
Elitauktion på franska statshingstar, med anledning av att franska staten upphör med stödet till statsstuterierna. I katalogen finns bl.a Penelope Preveosts stjärna Mylord Carthago, som vann lagsilver åt Frankrike på förra VM.
 
8-14 september, Fountainebleau (strax söder om Paris)
Franska Breeders (4-5-6-7-årschampionat), Grande Semaine of Fountainebleau, 1700 unghästar deltar. De flesta franskfödda hoppstjärnor började karriären här.
 
10-14 september, nära Fountainebleau
Fences elitauktion på unghästar (föl till tre år). Bland de hästar som sålts på Fences som unghästar märks två EM-vinnare; Kraque Boom (Kevin Staut) och Myrtelle du Paulois (Roger Yves Bost), plus  Itot du Chateau, Nougat du Vallet och Quickly de Kreisker.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden