Sport
6 september 2014 07:33

Lördag i Normandie

Det är inte mycket kvar men det som är kvar innebär en enormt spännande lördag. Både för dem som är på plats i Normandie och för dem som väljer TV i stället för exempelvis att njuta av en solig och skön septemberdag utomhus.

Lördag i Normandie

Det handlar om semifinal i hoppning. 30 ryttare ska rida om de fyra platserna i söndagens final. Två av dem är svenska – Rolf-Göran Bengtsson tvåa efter inledande tre hoppningar och VM-debutanten Alexander Zetterman. Före start ska samtliga semifinalkvalicerade hästar besiktigas. Därför finns det ännu ingen startlista men den kommer så småningom här.

Semifinalen över två 1,60-rundor börjar kl 13.25 och visas direkt i SVT1 och i SVTPlay.

Lördag handlar också om fyrspannens maraton. Där är Sverige drygt tio straff från brons i nationstävlingen ett avstånd som mycket väl kan ändras till svensk fördel i den tuffa maratonkörningen. Det kan bli svårare att avancera lika långt i den individuella tävlingen.

Start- och resultatlistor

Maratonkörningen startar kl 9.30 och visas direkt i Horse1.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden