Sport
23 augusti 2014 11:23

Strid om Belgiens hopplag

Belgiens skiljedomstol för sport beslutade att Constant van Paesschen ska ingå i landets hopplag på VM. Förbundet vägrade att följa beslutet och det bli den uttagna kvintetten som åker till Frankrike.

Strid om Belgiens hopplag
Constant van Paesschen och Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle vid årets GCT i Valkenswaard. Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour

Den 20-årige Constant van Paesschen var inte uttagen i den belgiska truppen. Tillsammans med hästägaren Imminvest överklagade van Paesschen förbundets uttagning och hävdade att han skulle ingå i laget med Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle.

Samma dag som sista definitiva anmälning  till VM beslutade skiljedomstolen att van Paesschen och den aktuella hästen ska ingå i laget. Ett enigt belgiskt förbund vägrade att följa beslutet, vilket innebär att VM-laget blir det föranmälda:
Pieter Devos/Dream of India Greenfield
Jos Lansink/Ensor de Litrange LXII
Olivier Philippaerts/Cabrio van de Heffinck
Gregory Wathelet/Conrad de Hus
reserv Jos Verlooy/ Domino

Förbundets vägran att följa domslutet medförde böter på 5 000 euro. Det skriver worldofshowjumping

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden