Sport
27 augusti 2014 18:40

Tinne femma och Patrik klar

För svenskt del blev det Tinne Vilhelmson Silfvéns bästa placering någonsin som femma i Grand Prix Special på VM i Caen, Normandie. "Jag är glad, nöjd och lugn, det känns jättebra," sa hon modest efter ritten. Patrik Kittel tog på sig misstagen. "Scandic var jättebra, jag gjorde två fel."

Tinne femma och Patrik klar
Riktigt glad femma i dagens Grand Prix Special: Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Roland Thunholm

Tinne Vilhelmson Silfvéns ritt med Don Auriello bjöd på allt vad vi alla ville se på banan. Lätt, aktiv, fin i formen och harmonisk som alltid.

– Jag hade en jättebra känsla i programmet idag, jag kunde rida precis så som jag ville och han var helt med mig. Idag hade jag lite mer tur med vädret och det räckte för att allt skulle stämma för oss, han är i bra form. I lagklassen blev det bara lite förvirrat med av och på med regnet för honom. Nu kändes han jättefin och det är bra för Specialen kräver att man ger full gas från början, förklarar Tinne Vilhelmson Silfvén som nu laddar om inför küren på fredag.
– Jag är lite tom nu, jag är jätteglad men samtidigt lite lättad, all fokusering släpper lite, konstaterar hon, lika lugnt som alltid.

Patrik Kittel var nöjd med sin häst, mycket nöjd med sin häst till och med och glad över att domarna idag belönade det som faktiskt var bra.
– Jag är besviken på mig själv, jag gjorde två riktigt dyra misstag, men jag är trots det på bra procent. Galoppinslaget och jämfota i en bytesserie är jättedyrt och det är sånt som kostar. Jag tar på mig misstagen, jag ville lite väl mycket. Jag är glad för att domarna belönade det de såg, jag fick poäng på det som var bra. Scandic känns otroligt fräsch, riktigt bra och det är värt hur mycket som helst för mig. Det är jättesurt att inte gå vidare till küren men rider maninte bra nog så kommer man inte med till küren. Det går inte att skönmåla något som inte var där, konstaterar han lugnt.
– Scandic gick fantastiskt i början, sen gick det lite i stå.

Bo Jenå var nöjd med Patriks ritt.
– Patrik satsade fullt ös, precis som vi bestämt och det började jättebra. Men jag tycker att vi ska vara nöjda med procenten med tanke på de dyra misstagen. Formen var riktigt bra och samarbetet med Kyra har gett riktigt mycket. Jag är väldigt glad för att kombinationen Patrik-Kyra fungerar så bra.

Tinnes ritt enligt Bo Jenå var en satsning som höll på ett suveränt sett.
– Det var en riktigt bra ritt, fin i formen, bra bytesserier och piafferna var mycket bättre, bra piaff med riktigt fint lyft. Hon tangerar ju personbästa och det är riktigt bra utdelning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden