Sport
26 augusti 2014 18:27

Tinne och Anton sjua

Det blev till slut en sjundeplats individuellt för Tinne Vilhelmson Silfvén i dressyrens lagklass på VM i Normandie. "Jag hade flera missar, han stod emot lite inne på banan, kanske regnskuren och väderomslaget till skarpt solsken distraherade honom", sa Tinne efteråt.

Tinne och Anton sjua
Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello tog sjunde platsen individuellt. Kim C Lundin kim@witnet.se

Att bli sjua bland 100 ekipage är inte något dåligt resultat, 76,188 procent är inte heller dåligt. Ändå var det en känsla av besvikelse över både Tinne oh förbundskapten Bo Jenå. Det var ju så nära mellan lagplaceringarna för Sverige.

Tinne kom inte med några bortförklaringar men hade analyserat vad det kunde vara som gjorde att hon inte hade Don Auriello med sig på samma vis som vanligt, den rätta känslan var helt enkelt inte där idag.
– Jag tycker det blev ganska svårt idag. Vi red fram i ösregn, jag tänkte att det var lika bra så att han var beredd och han har inte svårt med vatten, inte alls. Sen när vi kom in så var det starkt solsken, allt på arenan blir väldigt vitt och ljust. Jag tror vi helt enkelt kom ur vår vanliga rytm och han tapppade bort sig var han var. Så han stod emot, det har han aldrig gjort inne på banan förut, vi fick det här taktfelet i den första travökningen, sen blev det jämfota i tvåorna och han var lite osäker och trevande i piafferna trots att jag försökte, förklarade Tinne.

– Det är trist att det inte räckte men jag kan ju bara påverka min egen insats och funderade inte över lagchanserna inne på banan, nu får vi satsa på att ta OS-biljett på EM nästa år, menade hon.

Förbundkapten Bo Jenå var nöjd med insatsen totalt sett.
– Missarna kostar ju mycket men det var inga fel som jag tycker, istället var han fin i formen hela vägen och gjorde mycket bra. Jag önskar inte mer aktivitet i bakbenen i piaffen men kanske i passagen. Det är otroligt svårt att ta medalj individuellt i det här motståndet men alla ryttarna satsar ju fullt ut.

– Det är svårt att bedöma underlaget, det var ju väldigt blött, jag kan inte avgöra om det är halt men Anton stod emot väldigt. Jag klagar inte på underlaget heller men jag måste försöka fundera på vad jag kan göra lite annorlunda. Kanske bara det annorlunda ljuset, blänket och vattenpussarna räckte? 
Tinne funderar vidare och satsar ordentligt i Specialen.
– Jag vill prestera så bra som möjligt men jag resonerar inte om mina chanser, kalla mig tråkig men jag fokuserar på min egen insats, det är vad jag kan påverka, säger vår mest rutinerade mästerskapsryttare.

Imorgon är en annan dag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden