Sport
30 augusti 2014 09:00
Ridsportplus

Tvåbent atlet dagens ryttare

Dagens profil har inspirerat en hel dressyrvärld till att tänka lite på sin egen form. Själv är hon slank som en vidja, stark som en björn och springer lätt en mil. Dessutom har hon det bredaste leendet på podiet varje gång. Möt Adelinde Cornelissen.

Tvåbent atlet dagens ryttare
Adelinde är en av de gladaste personligheterna i dressyrcirkusen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Vad tycker du om att vara här på VM i Frankrike?
    – Det har varit en vecka som bara blivit bättre och bättre för varje dag och klass.
    Vad hade du för förväntningar på din egen prestation?
    – Jag ville bara rida och visa upp Jerich Parzival på allra bästa sätt, sen hade vi mål för laget och jag ville såklart alltid göra så bra det bara var möjligt. .
    Hur skulle du beskriva din häst Parzival?
    – Han är helt otrolig, han är som en fräsch 7-åring idag, helt annorlunda än förra årets på EM. I vinter har vi jobbat med uppbyggnad och omläggning av träning. Sedan Aachen tränar jag med ägaren till min blivande stjärna Aikido och det fungerar jättebra.
    Vad gör du en ledig dag?
    – Jag har inte så många sådana, jag tränar mycket tillsammans Sjaak och vi gör allt möjligt.
    Vad gör du idag lördag, efter att ha tagit medalj?
    – Rider, nu har jag elva hästar hemma istallet så jag ska hem och göra det jag gillar mest av allt, rida och så rida lite till.

    Fakta/Adelinde Cornelissen
    Gren: Dressyr.
    Land: Holland.
    Ålder: 35 år.
    Häst på VM: Jerich Parzival (KWPN valack f -1997 e Jazz)

    Värt att veta
    Parzivals svåra ungdom som tokig är ganska välkänd, Adelinde kände redan första gången hon satt på honom som 5-åring att det fanns något extra. så hon jobbade och jobbade och jobbade på att få den spända och lättskrämda hästen trygg. Resten är historia.
    Vid VM i Kentucky 2010 blev Adelinde och Parzival utblåsta från Grand Prix på grund av blod i munnen. Därmed var VM över för hennes del. Såret i Parzivals mun gick knappt att hitta och då var Adelinde förkrossad. Hon kom igen och tog EM-guld 2011 i Rotterdam och var på podiet på OS i London 2012. 
    Förra sommaren drabbades hennes Parzival av hjärtproblem, oregelbundna slag som upptäcktes vid träning. Adelinde fick hjälp av en belgisk professor som behandlade Parzival, anpassade och lade om träningen samt red med puls- och hjärtmonitor för att kunna hjälpa sin häst. Till EM 2013 kom de med i sista stund. Väl där tog de åter medalj och på presskonferensen grät Adelinde av lycka och lättnad att hon hade sin Parzival kvar.
    – Jag ger aldrig upp på min riddare.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden