Sport
29 augusti 2014 11:10
Ridsportplus

VM-Distansen i bilder

Se vårt stora bildspel från VM-distansen i Sartilly, Normandie. Ett oerhört krävande lopp där bara 23 procent av de startande kom i mål. Hela 127 hästar kom inte i mål. Vår fotograf Roland Thunholm har fångat VM ur svenskt och internationellt perspektiv.

VM-Distansen i bilder
Yamamah i sällskap med Nopoli del Ma som senare fick utgå på grund av metaboliska orsaker under just den här tredje loopen. De höll en snitthastighet strax under 350 m/min i strax under 10 mil på de tre rundorna. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Distanshästarna besiktigas en sista gång daagen efter sitt lopp och de definitva resultatlistorna har inte publicerats ännu. Den mycket krävande banan har skördat flera offer framförallt på grund av det blöta och tunga underlaget. 

    På torsdagen stod 166 hästar på startlinjen, en förlorade sin ryttare redan när starten gått. På första loopen fick Claudio Romero Chacon från Cost rica ett fall i en smal och brant nerförsbacke, gick omkull och skadade sig själv allvarligt. Hästen Dorado trillade vid sidan av leden, föll med huvudet först rakt in i ett träd och avled omedelbart. Romero är på sjukhus, hans tillstånd är stabilt men allvarligt. Stora delar av startfältet passerade olycksplatsen med den döde Romero men loppet fortsatte utan avbrott. Olyckan är oerhört tragiskt men inte relaterad till det krävande loppet i sig.

    Uruguay-ryttaren Isha Judd bröt lårbenet när han föll av och yyterligare en ryttare fördes till sjukhus under loppet. Det var dock mindre saker jämfört med de många ME-fallen, hästar uteslutna av metaboliska skäl, samt LA lameness hälta i olika former.

    Slutresultatet är fortfarande inte publicerat för oss som inte är på plats i Sartilly utan bevakar fler grenar i Caen idag.

    Nyheten uppdateras igen.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden