Sport
29 augusti 2014 16:50

VM-terrängen kortas

Hinder nummer 20 och hinder nummer 23 har plockats bort från VM-terrängen. Dessutom har banan kortats med ungefär en minut.

VM-terrängen kortas
Terrängen på VM i Haras le Pin blir ungefär en minut kortare när två hinder har plockats bort.

VM-arrangörerna har beslutat att plocka bort två hinder från terrängbanan. Det ena är hinder nummer 20, en väl tilltagen vagn, dekorerad med frukt och placerat för sig själv längst ut i en loop. Det andra hindret är nummer 23, ett klassiskt ugglebo, som också står för sig själv i en loop. Detta gör att banan blir ungefär en minut kortare än de 11,30 minuter som den var från början.
– Jag tycker att det är rätt att plocka bort hinder. Men jag tycker att det är fel att korta distansen. Jag tror att det kommer att gynna de nationer som är starka i dressyren och missgynnar oss som är starka i terrängen, säger den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Den officiella förklaringen till att hinder har tagits bort och banan har kortats är att det är blött och tungt. När hinder 23 tas bort försvinner också en av banans tuffa uppförsbackar.
– Vi kommer kanske inte att se så många trötta hästar i mål och det är positivt på ett sätt, säger Staffan Lidbeck som dock gärna hade sett att hästarnas kondition skulle få stor betydelse i morgon.

Se bilder från VM-terrängen här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden