Sport
29 augusti 2014 20:21

Välbekanta medaljörer

Efter ett VM i Normandie som som varit välfyllt med nya talanger stod tre bekanta profiler på podiet återigen. Valegro sällar sig till den exklusiva skara hästar som tagit raka OS-, EM- och VM-guld. Damon Hill NRW har en fin silversvit och Jerich Parzival fick äntligen ta en individuell VM-medalj. Se filmklipp på ritterna.

Välbekanta medaljörer
Va-va-voom Valegro i en piruett med Charlott Dujardin i koncentrerad mode. Roland Thunholm

Det kunde varit en kopia av situationen i Herning 2013 på EM, bara lite annorlunda sponsorskyltar bakom ryggen på de tre medaljörerna.

Charlotte Dujardin är mer än vad vid rollen som nummer ett och upprepar alltid hur fantastiskt tacksam hon är över bara möjligheten att få rida Valegro.
– Det är en otrolig känsla att två år efter London vinna medaljer igen, Jag trodde aldrig det kunde bli bättre än då, nu vet jag att blueberry bara ger mer och mer. Varje medalj är fantastisk som prestation men det viktigaste är känslan när man rider honom, den är otrolig.

Valegro och Charlotte Dujardins fantastiska kür.

Helen Langehanenberg hade en lite lättare runda idag men enligt henne är Damon Hill NRW alltid bäst.
– Han var ännu fräschare idag, han älskar att gå in på arenan och gör alltid alltid sitt bästa. För mig har han inga svagheter, han är hingst, har tre helt exceptionella gångarter och är bara bäst.

”Damie” och Helen är bästa polare i vått och torrt enligt Helen.

Adelinde Cornelissen var riktigt glad för att hon äntligen fick domarna med sig i dagens bedömning.
– Min Parzival är otrolig, jag är så stolt över att han går som en 7-åring trots sina 17 år, vårt uppbyggndsjobb har verkligen fungerat. Vi kommer att fortsätta tävl så länge han tycker det är roligt att ge järnet på banan.

Adelindes kür är komponerad av Viktor Kerkoff speciellt för Parzival.

Komplett resultat för klassen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden