Sport
30 augusti 2014 17:47

Wild Lone dog efter målgång

Brittiske lagryttaren Harry Meades tävlingskamrat Wild Lone dog efter målgång i terrängen på VM i Normandie. "Jag kände alltid att han var en häst som kunde tagit mig hur långt som helst, en fantastisk individ och kämpe", sa Harry Meade.

Wild Lone dog efter målgång
Wild Lone, riden av britten Harry Meade, dog efter målgång i Haras le Pin. Foto: Roland Thunholm

Harrry Meade och Wild Lone (ISH valack f 2001 e Dorianstown Hello äg Charlotte Opperman) hade precis gått i mål på tiden 11.36 med 26,4 straff men utan hinderfel. Harry Meade satt av och kort efteråt, runt 16.15, kollapsade den 13-årige valcken och dog på platsen. FEI kommer att genomföra obduktion för att fastställa dödsorsaken. 

FEI:s fältävlansdirektör Catrin Norinder höll i presskonferensen och ryttaren Harry Meade fanns själv på plats för att svara på frågor.

– Detta är en fruktansvärd förlust för oss alla i teamet, mig själv och vår groom. Jag vill poängtera att terrängen, banan och väderförhållandena inte kan ha spelat någon roll för den här tragiska händelsen. Wild Lone kändes så bra och fräsch idag att min enda tanke vid målgång var att vi nog kunde gått ännu lite snabbare. Han var fantastisk som alltid, sa Harry Meade själv, rörd men samlad i stunden.
– Han hade krafter kvar när han kom i mål. 

Ekipaget har gjort flera fyrstjärniga tävlingar de senaste åren och var trea i Badminton tidigare i år. 

Storbritannien ligger på silverplats inför söndagens hoppning.

Annelie Frank/Kim Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden