Sport
1 september 2014 21:00

Peder först – RGB sist

(Uppdaterad) Det bränner snart till för hopplaget på VM i Normandie. Förbundskapten Söderstrand har satt ordningen. "Den gav sig nästan själv när ryttarna framfört sina egna önskemål", berättade Sylve. Uppvärmningshoppningen har gått bra för samtliga ekipage.

Peder först – RGB sist
Lagryttare 1 Peder Fredricson med H&M Sibon. Roland Thunholm

Lottning av nationsordningen sker först ikväll vid 17-tiden. Förbundskapten Sylve Söderstrand tonar ner betydelsen av vilket nummer Sverige får.
– Det spelar verkligen ingen roll för oss, vi ska alla göra våra rundor, det har liten betydelse om det sker tidigt i klassen eller sent, förklarar han.

Laget rider i följande ordning i morgon tisdag:
1. Peder Fredricson / H&M Sibon
2. Alexander Zetterman / Cafino 
3. Henrik von Eckermann / Gotha FRH
4. Rolf-Göran Bengtsson / Casall ASK

Reserv Malin Baryard Johnsson / H&M Tornesch

– Vi har en tidig middag tillsammans ikväll efter att vi varit på dragningen och arrangörsmötet, som nu blivit inställt två gånger. Vi har redan all information men det är bra att få det avklarat, menar Sylve.

Han och ryttarna är både redo och angelägna om att komma igång.
– Nu kan det verkligen få börja, Gotha känns fin, jag har lagt upp förarbetet annorlunda i år mot förra året i Herning. Nu är hon tävlad mer fram till mästerskapet så jag behövde bara visa banan idag, inte ta särskilt många språng. Jag är både taggad och förberedd, det är många dagar men vi klarar det, sa en Henrik von Eckermann full av tillförsikt.

– Vi går in för att få hästen att slappna av lite, vi är inte uppvärmda på riktigt, vi hoppar en lite låg runda idag. Sibon känns pigg och fräsch, taggad på ett bra sätt, berättade Peder Fredricson.
– Jag får ner Lisen och mina barn inklusive det lilla nytillskottet idag, det känns jättebra.

Alexander Zetterman är lugn och samlad, klart fokuserad inför den stora uppgiften.
– Det gäller att klara av det där att hålla fokus när det bara är en ritt och häst om dagen och det är långa dagar som inte är uppbokade. Jag är beredd och klarar det bra, sa han bestämt.

Rolf-Göran Bengtsson är en illustration av rutin och erfarenhet men även han är sugen på att komma igång på riktigt.
– Casall känns jättefin, han har inte varit på tävling ett tag. Han känns avspänd och motiverad, tyckte om att komma in på banan och jag tyckte han hoppade jättefint. Det blir en liten morgonvärmning enligt våra vanliga rutiner men annars sparar vi på krutet, det är tre tunga hoppningar framför oss de kommande dagarna. Det känns att det närmar sig, det börjar bränna till, menar RGB, lagankare för Sverige.

H&M Tornesch och Malin Baryard Johnsson tränade och ska hålla sig beredda, fram till en timme före start kan det bli aktuellt för dem att rycka in.
– Jag förbereder mig precis som de andra men det är en ny situation för mig att inte vara uttagen, jag har aldrig förställt mig hur det skulle kännas för siktet är ju alltid högre ställt, sa Malin som flög med ”Tore” i finfin form.

Tisdag 9:10 drar det igång.

Uppdatering
153 ekipage ska ut i den första hoppklassen. Peder Fredricson har startnmmer 20, Alexander Zetterman nr 61, Henrik von Eckermann 99 och Rolf-Göran Bengtsson 136.
Hela strtlistan
Hoppning

SVT sänder hoppningen tisdag
9.00-10.00 SVTPlay
10.00-13.00 SVT1/SVTPlay
14.00-17.55 SVT1/SVTPlay

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden