Sport
8 juli 2014 14:14

20 finalklara 5-åringar

20 5-åriga hopphästar har tagit sig vidare till final i Scandinavian Open. Tisdagens andra semifinal inne på den stora internationella arenan var en ganska tuff tillställning.

20 finalklara 5-åringar
Danska gästen Anica Kristoffersen gjorde två felfria rundor med Play Girl i 5-åringarnas semifinaler och är klar för final. Roland Thunholm

Andra semifinalen gick i tryckande åskvärme och var en tuffare uppgift för de unga hästarna än semifinalen i går. Näst sist i banan fanns en trekombination där en hel del hästar visade att de inte riktigt orkade med uppgiften. 

57 av de nästan 160 startande hästarna var felfria på måndagen. På tisdagen lyckades bara 15 sätta dit ytterligare en nolla i protokollet. Det innebär att hästar med 1 eller 2 tidsfel också får en finalplats. 

Bland finalisterna finns Helsingborgsryttaren Niklas Arvidsson med Cortino 1287, Viktoria Almgren med både Cubus och Elmod, Emma Emanuelsson med Caremo M och Alexander Zetterman med Holsteins Matina.

Det är jämn spridning på fadershingstarna bland finalisterna. Tre hästar är dock e DWB-hingsten Party Dance (e Cajus-Godehard). Det är Holsteins Matina, Pegasus och Play Girl. 5-åringarna är ur Party Dance första, lilla årgång. Flera ur kullen utmärkte sig även i det danska championatet tidigare i år. 

Finalen för 5-åringar går på fredag.

Läs om måndagens semifinal här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden