Hoppning
14 juli 2013 13:18

Dansk häst bästa 6-åring

Ņrets sista unghästchampionat i Falsterbo Horse Show slutade med seger för norsk ryttare på dansk häst.

Dansk häst bästa 6-åring
Den danska Nimble under norske Stein Endresen vann 6-årsfinalen. Foto: Peter Zachrisson

Folksam Scandinavian Open för 6-åringar fick sju felfria av de tjugo finalisterna mot 1,35-hinder. Någon svensk seger blev det dock inte när allt var klart. Tre dubbelnollande svenska ryttare lyckades inte matcha den tid som Norges Stein Endresen klarade med DWB-valacken Nimble (e Krake Ask-Crelido).

Alexander Ztterman var snabbast av svenskarna och blev därmed tvåa på Springfield Hill (val f -07 e Spender S-Elberton, uppf A Persson).

Med Ulrika Karnéus trea på Cardento-dottern Casablanca 23 säkrade också Cardento Falsterbo och Folksams Stora Hingstpris för femte året i rad.

– Jag äger hästen tillsammans med den danska uppfödaren Stuteri Katrinelund. Det är en extremt försiktig häst, väldigt smart på hinder och nästan alltid felfri, berättade Stein Endresen.

Alexander berättade att redan när han såg sin häst första gången i en hage hos uppfödaren i Kävlinge kom den spontana känslan att ”den vill jag ha”.

– Jag såg honom även tillsammans med mamman i en paddock, där mamman löshoppade. Plötsligt hoppade mamman över det höga staketet och då visste han inte riktigt vad han skulle göra. Efter att ha sett sig omkring och funderat satte han fart och sprang rätt genom staketet. Det är rätt inställning och inga tveksamheter, menade Alexander som också visste att han inte kunde vinna över Stein Endresen i dag.

– Tyvärr red jag inte lika bra i omhoppningen som i grundomgången, där jag hela tiden hade framåtläge. Det är också några år sedan jag red omhoppning ordentligt så jag sär kanske ursäktad. Casablanca är en egen uppfödning och jag har tävlat både hennes mamma och mormor, kommenterade Ulrika.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden