Hoppning
9 juli 2014 14:15

7-Star fortsätter nästa år

Hoppserien Swedish 7-Star Spring Tour får en fortsättning nästa år. Men ryttarna vill ha ett bättre system för anmälningarna.

– Jag hänger inte på låset när TDB öppnar. Och gör man inte det kommer man inte med på tävlingen. Jag för min del struntar i att åka till en sådan tävling, säger hoppryttaren Royne Zetterman.

Det var första året som sju nationella tävlingar länkades samman till en serie – Swedish 7-Star Spring Tour. Det blev en succé redan från början och på onsdagen hölls det en presskonferens i Falsterbo efter att de främsta på varje höjd i serien hade fått sina priser inne på stora arenan. Alla var överens om att konceptet med en sammanhållen serie på etablerade nationella tävlingar som håller hög kvalitet när det gäller banor och underlag är klockrent. Men Tävlingsdatabasen, TDB, pallade inte trycket när alla ville anmäla sig.
– Det är riktigt dåligt. Prolemet med TDB måste lösas om de bästa ryttarna ska komma till de här tävlingarna, säger Royne Zetterman.
– TDB rasade. Anmälningstrycket till de här tävlingarna var enormt, säger Thomas Wilhelmsson på Hammarö som är en av de arrangernade klubbarna.

Inför nästa år har arrangörerna fått ett löfte om att TDB ska ses över när det gäller detta. Även andra arrangörer utanför 7-Star har haft detta problemet.

Under presskonferensen blev det också klart att serien fortsätter nästa år. Och det kunde anas vissa ambitioner om att serien så småningom kan få internationell status. 
– Vi ska se över en del detaljer nu. Det här blev väldigt snabbt när vi bestämde oss, säger Thomas Wilhelmsson. 
– Men vi tror att det finns många vinster med att samordna det här. Vi kan till exempel ha en del gemensamt hindermaterial och tidtagningsutrustning, fortsätter han. 

Royne Zetterman tycker också att det finns många vinster med serien.
– För oss som inte tillhör dem som tävlar så mycket internationellt är det värdefullt med de här tävlingarna. Nu har vi bra tävlingar att förbereda oss på och den gången vi blir uttagna att tävla internationellt är vi klara för det, säger han. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden