Sverige
6 mars 2012 18:41

Sophantering med hästkraft

Det kommunala fastighetsbolaget MKB i Malmö utökar sin verksamhet med hästkraftsdriven sophämtning. Förutom nya områden tar man även tillfället i akt att involvera skolbarn i miljövänligt tänkande.

Kusken Ivan Varga och hans ardennerhästar har under ett och ett halvt år hanterat sopor för MKB:s räkning. I fredags utökade man med ytterligare ett område.

– Detta är ett miljöprojekt som syftar till att tydligt visa upp miljövänliga alternativ inom sophantering. Med hästar som hämtar soporna blir det färre lastbilar som kör runt i området och dessutom synliggör vi sophanteringen. Vi tycker det är viktigt att visa att det faktiskt är någon som arbetar med soporna, säger Patrik Jönsson, förvaltare hos MKB, i ett pressmeddelande.

I april utökas projektet med ett samarbete med Örtagårdsskolan. Barn från årskurs två till sex kommer få följa med MKB:s personal i området för att hjälpa till och lära sig mer om nedskräpning och sopsortering. Rundan kommer avslutas med en tur med häst och vagn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden