Avelsnyheter
13 januari 2017 13:12

Möt Ridsports nya uppfödarkrönikör 2017

Jessica Larsson blir Ridsports uppfödarkrönikör under 2017 och ger oss sitt norrlandsperspektiv på aveln. Hon har sin bas på gården Fridshem utanför Ŗstersund.

Möt Ridsports nya uppfödarkrönikör 2017
Jessica Larsson med sina uppfödningar i snön

Hallå där!
Jessica Larsson, 35, Fridshem i jämtländska Hackås. Uppfödare som kallar sig själv avelsnörd och brinner för att hitta information, fakta och forskning om avel i nutid och dåtid. 

Hur vill du presentera dig?
– 
Tidigare har jag mest ridit och då främst unga hopphästar. När jag och min sambo köpte gården Fridshem fick jag möjligheten att bedriva hopphästavel på det sätt jag vill. Jag har förhoppningar och drömmar om att få följa Fridhems-hästarna på de stora arenorna i många år framöver.

Vilka hästar har du och vad väntar du för föl?
– 
Vi väntar två föl efter Querlybet Hero och My Lord Carthago.
– I stallet finns flera lovande unghästar, några hoppas vi kunna behålla för fortsatt matchning. Särskilt spännande känns de ston födda 2016 efter Brantzau och Cullinan du Borget.

Vad kommer vi att få läsa om under året?
– 
Gårdens vedermödor och glädjeämnen, och jag försöker följa med vad som händer internationellt och vilka blodslinjer man pratar om i andra avelsförbund. Jag är en sådan som tänker att all kunskap är tillgodo men sedan är jag inte sämre än att ibland få omvärdera och tänka en runda till.
– Hoppas även att komma ut och iväg på många evenemang och tävlingar för att få inspiration och tankar om vart aveln är på väg i stort. Vad uttrycker andra uppfödare och ryttare och vart befinner jag mig själv? 

Har du någon speciell hjärtefråga?
– 
Jag brinner för att vi ska kunna fortsätta utveckla våra hästar här uppe genom unghästtester och kvaltävlingar. Att vi ska samverka mer för att förmå köparna att inse att det finns många fina hästar här. Vi har flera fina anläggningar där vi kan visa våra hästar, där vi kan stammen som ett rinnande vatten och hästarna är väl förberedda och löshoppade inför kunnig domare sedan tidig ålder. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden